"Boom Boom Whack" voor het basisonderwijs

In 'Boom Boom Whack' speelt heel de groep op Boomwhackers. Dit zijn kleurrijke, gestemde plastic buizen, waarmee je op vrijwel elk speelvlak slaat. Met deze kleurige slaginstrumenten speel je in een handomdraai bekende hits, verschillende muziekstijlen (reggea, blues, rock, ...), of maak je je eigen creatie. Afhankelijk van de leeftijd komen de volgende elementen aan bod: melodie, harmonie, ritme, samenspel, gehoortraining, lange en korte noten, soleren, dirigeren, … . Elk element wordt op een laagdrempelige, leuke manier aangebracht. Spelenderwijs samen leren musisceren staat dan ook centraal. De Boomwhackers worden soms aangevuld met ritme-instrumenten zoals een cajon, tamboerijn, trommels, of elektronische percussie.

Vaak mondt een workshop uit in een toonmoment. We laten in een echt mini – optreden zien wat we die dag gedaan hebben. Ik breng een volledige licht – en geluidsset en een theaterdoek mee. Intussen ontwikkelde ik verschillende Boomwhackerliedjes waarin alle elementen uit de workshop terug komen. Kortom, een echt optreden!

Meer info nodig? Neem contact op via info@percussieworkshop.be of 0497/69.75.82

"Boom Boom Whack" voor de eerste graad secundair onderwijs

In deze workshop met Boomwhackers staan ritme, melodie, harmonie en samenspel centraal. We evolueren aan een hoog tempo en in verschillende werkvormen van chaos, over spelen in één groep en twee groepen naar vier groepen. Elke groep maakt zijn eigen unieke ritmische zin en er worden basnoten toegevoegd zodat gaandeweg het klankbeeld rijker en het ritme gevarieerder wordt.

Verder leren we improviseren op de Boomophone over een bluesschema. De solist mag helemaal zijn gang gaan, de begeleiders zorgen voor een solide basis aan de hand van de partituur. Daarna werken we in twee groepen aan een reggeaschema met bas- en akkoordpartijen. Tenslotte spelen we samen een echt rocknummer. De groep speelt de stevige baslijn, De melodie wordt op de boomophone gespeeld en de ritmische basis komt van twee cajons.

Ofwel zoeken we in verschillende kleine groepjes op gehoor een bekend melodietje uit, werken we aan een mooi begin en een origineel slot.

Dit basispakket van 50 minuten kan worden uitgebreid naar 60, 90 of 100 minuten. De workshop wordt dan aangevuld met andere werkvormen, andere liedjes of een uitdieping van het basispakket.

Meer info nodig? Neem contact op via info@percussieworkshop.be of 0497/69.75.82

"Griezelgroove"

Helemaal in de sfeer van Halloween is dit de workshop waarin Boomwhackers, percussie, electronica, zang en keyboard verenigd worden in 1 geheel. Met de electronica (sampler, digitale drums) zorgen we voor een griezelige soundscape, de Boomwhackers en de percussie geven het soms opzwepende, soms bezwerende ritme aan en het lied vertelt over heksen, tovenaars, geesten en spoken. Dit alles mondt uit in een toonmoment, inclusief licht, geluid en rookeffecten. Kortom, een 'geestige' workshop. Neem gerust contact op voor meer info of vraag de workshopfiche aan via mail: info@percussieworkshop.be.

VOLG PERCUSSIEWORKSHOP.BE OP FACEBOOK

© Drummen & Meer