"Boom Boom Whack"


    

In 'Boom Boom Whack' speelt heel de groep op Boomwhackers. Dit zijn kleurrijke, gestemde plastic buizen, waarmee je op vrijwel elk speelvlak slaat. Of het nu een stoel, de muur, een plank, een andere Boomwhacker of je eigen lichaam is, altijd heb je een bepaalde toon of een noot. Boomwhackers kunnen door jong en oud bespeeld worden. Met deze kleurige slaginstrumenten speel je in een handomdraai bekende hits, verschillende muziekstijlen (reggea, blues, rock, ...), of maak je je eigen creatie. Deze workshop leent zich dan ook perfect voor elke groep, groot of klein, jong of oud, om 'als groep' iets te doen. In scholen kan deze workshop gebruikt worden op bezinningen, opendeur- of themadagen, maar ook gewoon in de klaspraktijk tijdens de lessen muzische vorming vanaf het eerste leerjaar. Tijdens communie-, lente - en verjaardagsfeestjes is dit een ideale manier om het jonge volkje te entertainen en kan er gewerkt worden naar een toonmoment om het 'oude volkje' op hun beurt te vermaken. Bovendien is dit een prima groepsactiviteit om te werken rond groepsgeest of teambuidling in eender welke organisatie. Ten slotte kan dit ook een luchtig, actief intermezzo zijn op studie- of vormingsdagen.
Kortom, 'Boom Boom Whack' is een workshop die alle kanten uit kan. Hoewel ik enkele vaste basisconcepten heb, wordt ook hier steeds vraaggestuurd gewerkt.
Deze workshop leent zich uitermate goed om te komen tot een (grappige) mini-theatervoorstelling of een toonmoment. Verder nodigt het elke deelnemer uit om op een laagdrempelige manier creatief, maar ook fysiek, met muziek om te gaan.
Neem gerust contact op voor meer info of vraag de workshopfiche aan via mail.


"Feestgedruis"

   

Heel speciaal voor carnaval heb ik de workshop ‘Feestgedruis’. Met Boomwhackers, elektronische en akoestische percussie komen we tot hippe dancebeats of vrolijke polka’s, allemaal in thema carnaval. Naast het spelen van de muziek, zoeken we ook naar een vrolijke of knettergekke uitvoering. Op het einde volgt er een feestelijk toonmoment voor de ouders, inclusief licht en geluid! Voor elke leeftijdscategorie heb ik een apart liedje, zodat iedereen op zijn niveau muzikaal wordt uitgedaagd. Deze workshop is ook te boeken in een XL-versie. In deze versie komt er een tweede docent mee, die met de helft van de groep werkt vanuit ‘beeld’. Het toonmoment wordt dan een spektakel van muziek, projecties en schaduwspel. In de XL-versie kan er dus gedurende een volledige dag, een grotere groep worden begeleid. Elk kind krijgt de kans om zowel muziek als beeld te doen.


"Griezelgroove"

   

Helemaal in de sfeer van Halloween is dit de workshop waarin Boomwhackers, percussie, electronica, zang en keyboard verenigd worden in 1 geheel. Met de electronica (sampler, digitale drums) zorgen we voor een griezelige soundscape, de Boomwhackers en de percussie geven het soms opzwepende, soms bezwerende ritme aan en het lied vertelt over heksen, tovenaars, geesten en spoken. Dit alles mondt uit in een toonmoment, inclusief licht, geluid en rookeffecten. Kortom, een 'geestige' workshop. Neem gerust contact op voor meer info of vraag de workshopfiche aan via mail.


"Whacky Boom Blues"De workshop Whacky Boom Blues is bedoeld voor het secundair onderwijs of volwassenen. In deze workshop gaan we, op basis van het traditionele bluesschema, muziek maken met Boomwhackers. De groep wordt verdeeld, iedereen krijgt zijn verantwoordelijkheid over één deel van het schema en we gaan aan de slag. Aanvankelijk volgen we nauwgezet de akkoorden, nadien starten we met het componeren en of improviseren. Groepsleden die al een instrument spelen, worden met plezier geïntegreerd in deze workshop. Bij groten groepen vormen enkele cajonspelers het ritmisch fundament. Ikzelf begeleid op gitaar, keyboard of drums. Een ideale workshop voor klasactiviteiten, pedagogische studiedagen of teambuildingsactiviteiten. Overleg, luisterbereidheid en samenwerking staan immers centraal. Het minimum aantal Boomwhackerspelers is 9, het maximum is 30. Verder kan de groep nog worden aangevuld met 4 cajonspelers en/of muzikanten van de groep zelf.